Web Sitesi ve Mobil Uygulama (App) İçin

Bu Politika, Doğuş Müşteri Sistemleri A.Ş. (“DMS”) tarafından yönetilmekte olan ZUBİZU sadakat programının web sitesinde (https://www.zubizu.com/), mobil sitesinde ve mobil uygulamasında kullanılmakta olan çerez (cookie) çeşitlerini, kullanım alanlarını, üçüncü taraf çerezlerinin reklam ve yeniden hedefleme amacıyla nasıl kullandığını ve kullanıcı tarafında çerez yönetiminin ne şekilde gerçekleştiğine ilişkin bilgiler ile profilleme çalışmalarının nasıl yapıldığına ilişkin bilgiler ihtiva etmektedir.


Tanımlar

Kullanıcı: ÜYE olsun veya olmasın ZUBİZU web sitesi, mobil web sitesini veya mobil uygulamasını ziyaret eden kişileri ifade eder.

KVKK: 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu ifade eder.

Pseudonymous (takma adlı) Veri: Pseudonymous (takma adlı) veri, bir son kullanıcının cihazına bağlı veriler olan ve bu son kullanıcıyı özel olarak tanımlayamayan veriler olup, yine de gelecekte kimlik tanımlaması için dolaylı bir olanak sağlamaktadır. Şirket olarak tüm hashlenmiş kişisel verileri pseudonymous (takma adlı) olarak ele almaktayız. Bir kişisel verinin hashlenerek pseudonymous (takma adlı) veri haline getirilmesi, o verinin belirli bir son kullanıcıyı spesifik olarak tanımlamadığı anlamına gelir. Örneğin, bir e-posta adresi kişisel veri olarak kabul edilirken, hashlenmiş e-posta adresi pseudonymous (takma adlı) veri olarak kabul edilir.


Çerez Çeşitleri

ZUBİZU web sitesinde, mobil uygulamasında ve mobil sitesinde geçici ve kalıcı çerezler kullanmaktadır. Geçici çerezler, tarayıcınızı kapattığınızda sona erer. Kalıcı çerezler ise sabit diskinizde uzun bir süre veya süresiz olarak kalır. ZUBİZU web sitesi ve mobil uygulamasında farklı amaçlar için çerezler kullanılmaktadır:

Teknik çerezler: Web sitesinin veya mobil uygulamanın doğru bir şekilde çalışmasını sağlamak, kullanıcı hesabını oluşturmak ve giriş yapmayı sağlamak için teknik çerezler kullanılmaktadır.

Fonksiyonel çerezler: Kullanıcı tercihlerini hatırlamak ve web sitesinin veya mobil uygulamanın verimli ve etkin bir şekilde kullanılmasına yardımcı olmak için fonksiyonel çerezler kullanılır.

Analitik çerezler: Kullanıcıların ZUBİZU web sitesini veya mobil uygulamasını nasıl kullandığı hakkında bilgi almak amacıyla Analitik Çerezler kullanılmaktadır. Bu çerezler, web sitesini veya mobil uygulamayı geliştirme ve optimize etmek, iletişim ve reklamların etkinliğini anlamak için kullanılır. Analitik Çerezler, kullanıcılar tarafından görüntülenen sayfalar, bu sayfalara giriş ve çıkış zamanları, kullanıcıya gönderilen e-posta/push/SMS’in hangi tarih ve saatte açıldığı gibi bilgileri içerir.

Ticari çerezler: Kişiselleştirilmiş reklamları diğer web siteleri ve mobil uygulamada göstermek için, üçüncü taraf çerezler de kullanılır. ZUBİZU; kullanıcılarını birbirinden ayıran özellikleri belirleyerek, tercih ve beğenilerine uygun kampanya ve reklam yapmak amacıyla kullanıcıları büyük gruplara ayırarak, ortalama harcama tutarı, yaş, cinsiyet, alışveriş yapılan kategoriler, mobil kullanım oranı gibi harcama alışkanlıklarını tespit etmeye yönelik istatistiksel çalışmalar yapmaktadır. Bu kullanım yeniden hedefleme yöntemi ile yapılabilir. Ayrıca kullanıcıların web sitesi veya mobil uygulamadaki gezinme bilgilerinden yararlanılarak oluşturulan kullanıcı gruplarına, başka sitelerde gezindiklerinde ZUBİZU dışındaki reklam verenlerin reklamlarını gösterme yöntemi ile de yapılabilir. Yeniden hedefleme yöntemi; kullanıcı ilgi alanlarına ve kullanıcıları birbirinden ayıran özelliklere göre web sitesinde veya mobil uygulamada görüntülenen kampanyaları kullanıcıya hatırlatma aktivitelerine dayanır.


ZUBİZU profillemeyi neden ve nasıl yapar?

ZUBİZU, üyelerini davranış yapılarına göre segmente ederek daha yakından tanımayı ve belirli davranış biçimlerini bilerek daha iyi bir hizmet sunmayı amaçlar. ZUBİZU, sadakat programı kapsamında üyelerine, web sitesi ve/veya/mobil uygulamadaki beğeni ve kullanım tercihleri doğrultusunda fırsat, indirim, kampanya gibi faydalar sunabilmek ve sadakat programı kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirebilmek amacıyla profilleme yapmaktadır.

Müşteri profillemede birbirinden bağımsız birçok parametre rol oynar. Bunlara demografi ve davranışsal data örnek olarak verilebilir.

Üyelerin beğeni, tercihleri, gezinti geçmişi, işlem geçmişi, demografik bilgisi, üyenin izin vermiş olması kaydıyla lokasyon bilgisi yeniden hedeflenebilmesi için çerez (cookie) hizmeti veren üçüncü taraflar ile paylaşılmaktadır. Bu kapsamda gerçekleştirilen kişisel veri aktarımları, ilgili üçüncü tarafın sunduğu güvenli ortam ve kanallar aracılığıyla gerçekleşmektedir.

Üçüncü taraflardan alınan hizmetin içeriği ve kapsamına bağlı olarak; üyenin kişisel verilerinin aktarımına gerek olmayan tüm hallerde aktarım Pseudonymous data (takma adlı veri) kullanılarak gerçekleştirir. Takma adlı veri için üyeye atanmış, harf ve rakamlardan oluşan kombinasyonlar örnek olarak gösterilebilir (178AB23XZ gibi).

ZUBİZU müşterilerine ait kişisel veriler uluslararası kabul gören şifreleme algoritmaları ile (SHA256) şifrelenerek anonim hale getirilmekte ve B2B müşteri profillemesi amacıyla kullanılmaktadır. B2B müşteri profillemesi için, içinde bulunulan sektör önemli yapıtaşıdır. B2B müşteri profillemesi yapılabilmesi için müşteri bilgileri global kriptolama yöntemlerine (SHA256) göre şifrelenerek güvenli bir ortama yüklenir. Bu ortamda anonim veriler eşleştirilir ve eşleşen kitleye ilişkin olarak müşteri iç görüsü ve profil raporu hazırlanır. Bu bilgilerin yanı sıra eşleşen kitleye ait değer segmentasyonu çalışması da gerçekleştirilir.


ZUBİZU Çerezleri Nasıl Kullanılmaktadır?

ZUBİZU çerezleri;

  1. Yaptığınız tercihleri hatırlamak ve web sitesi/mobil uygulama/mobil sitesi kullanımınızı kişiselleştirmek için kullanır. Bu kullanım:
    • Parolanızı kaydeden ve web sitesi/mobil uygulama/mobil sitesi oturumunuzun sürekli açık kalmasını sağlayan, böylece her ziyaretinizde birden fazla kez parola girme zahmetinden kurtaran çerezleri ve
    • Web sitesine/mobil uygulamaya/mobil sitesine daha sonraki ziyaretlerinizde sizi hatırlayan ve tanıyan çerezleri içerir.
  2. ZUBİZU tarafından işletilen elektronik ticaret platformlarına nereden ve hangi cihazlardan bağlandığınız, web sitesi/mobil uygulama/mobil sitesi üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibi web sitesini/mobil uygulamayı/mobil sitesini nasıl kullandığınızın tespiti de dahil olmak üzere; web sitesini/mobil uygulamayı/mobil siteyi nasıl kullandığınızı belirlemek için kullanır.
  3. İlgi alanlarınıza ve size daha uygun içerik ve reklamları sunmak için, diğer bir ifade ile hedeflenmiş reklam/tanıtım amacıyla kullanır.
    • ZUBİZU, çerezler yoluyla elde edilen bilgilerle Kullanıcıları davranış yapılarına göre segmente ederek sizlere ait diğer kişisel verilerle eşleştirerek; tercihleriniz doğrultusunda daha uygun içerikleri, kişiye özel kampanya ve ürünleri sunar.
    • ZUBİZU, çerezler, SDK ve çevrimdışı kanallardan elde edilen bilgiler ile müşterilerini, kullandığı veri yönetim platformu (DMP) üzerinde çeşitli kategorilere ayırabilir. Anonim profiller haline getirdiği bu kategorileri reklam veren firmaların dijital pazarlama reklamlarının doğru hedef kitleye, uygun platformlar üzerinden ulaşmasını sağlamak amacıyla kullandırır.


ZUBİZU üçüncü taraf çerezlerini reklam ve yeniden hedefleme için nasıl kullanmaktadır?

ZUBİZU çerezleri ayrıca; arama motorlarını, ZUBİZU tarafından işletilen elektronik ticaret platformlarının web sitesini, mobil uygulamasını veya mobil sitesi ve/veya ZUBİZU’in reklam verdiği web sitelerini ziyaret ettiğinizde ilginizi çekebileceğini düşündüğü reklamları size sunabilmek için “reklam teknolojisini” devreye sokmak amacıyla kullanabilir. Reklam teknolojisi, size özel reklamlar sunabilmek için web sitesine/mobil uygulamaya/mobil sitesine ve ZUBİZU’in reklam verdiği web sitelerine/mobil/mobil sitesi uygulamalarına yaptığınız önceki ziyaretlerle ilgili bilgileri kullanır. Bu reklamları sunarken, ZUBİZU’in sizi tanıyabilmesi amacıyla tarayıcınıza benzersiz bir üçüncü taraf çerezi yerleştirilebilir. ZUBİZU ayrıca Google, Inc. ("Google") tarafından sağlanan bir web analizi hizmeti olan Google Analytics ve bunun yanı sıra Visilabs analiz hizmeti kullanmaktadır. Google Analytics ve Visilabs, çerezleri ziyaretçilerin web sitesini/mobil uygulamayı/mobil sitesini nasıl kullandıklarını istatistiki bilgiler/raporlar ile analiz etmek amacıyla kullanır.

Google Analytics kullanımı hakkında daha fazla bilgi için (reddetme seçenekleri dahil), şu adresi ziyaret edebilirsiniz: http://www.google.com/intl/tr/policies/privacy/#infocollect

Visilabs kullanımı hakkında daha fazla bilgi için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: http://visilabs.com/terms.html

Bunun yanı sıra sizler için ilginizi çekebilecek reklamları size sunabilmek amacıyla, Facebook ile de özel hedef kitle oluşturmak amacıyla kişisel verilerinizden e-posta adresiniz veya cep telefonunuz Facebook ile paylaşılmaktadır. E-posta adresiniz veya cep telefonunuz, yalnızca eşleştirme işlemi için kullanılacaktır. Üçüncü taraflarla veya diğer reklam verenlerle paylaşılmaz ve eşleştirme işlemi tamamlandıktan sonra mümkün olan en kısa sürede Facebook sistemlerinden silinir. Facebook, (a) kişisel veriniz Facebook sistemlerinde bulunduğu sürece verilerin güvenliğini ve bütünlüğünü korumak ve (b) Facebook sistemlerinde bulunan kişisel verinize yanlışlıkla veya yetkisiz olarak erişilmesine ve verinizin yanlışlıkla veya yetkisiz olarak kullanılmasına, değiştirilmesine veya ifşa edilmesine karşı korumak için geliştirilen teknik ve fiziksel güvenlik önlemlerini de içerecek şekilde, özel hedef kitlenizi ("özel hedef kitleniz") oluşturan hash yöntemiyle şifrelenen e-posta adresinizin ve Facebook Kullanıcı Kimliği koleksiyonunun gizliliğini ve güvenliğini sağlayacaktır. Ayrıca, izniniz olmadan veya yasalar gerektirmediği sürece, Facebook üçüncü taraflara veya diğer reklam verenlere özel hedef kitleniz için erişim veya bilgi vermez, özel hedef kitle bilgilerinizi kullanıcılarımız hakkındaki bilgilere eklemez veya ilgi alanına dayalı profiller oluşturmaz ya da özel hedef kitlenizi size hizmet sunmanın haricinde kullanmaz.

Facebook özel hedef kitleler (facebook custom audience) koşulları için ilgili web sitesi adresini (https://www.facebook.com/ads/manage/customaudiences/tos.php?_=_),

Facebook Gizlilik İlkeleri için https://www.facebook.com/privacy/explanation adresini ziyaret edebilirsiniz.

Mobil uygulamada çerez yerine, Google, Visilabs, adjust, Criteo ve Oracle Bluekai SDK’sı (Software Development Kit) kullanılmaktadır. Google Analytics SDK’sı yukarıda da bahsedildiği gibi ziyaretçilerin mobil uygulamayı nasıl kullandıklarını istatistiki bilgiler/raporlar ile analiz etmek amacıyla kullanır. Adjust SDK’sı yardımıyla ZUBİZU üyelerinin hangi dijital kanaldan kazanıldığı saptanır. Criteo, kullanıcılara yeniden hedefleme yapılabilmesine olanak sağlar. Criteo'nun performans görüntüleme teknolojisi, bir kullanıcıya daha önce görüntülediği veya satın aldığı ürünler gibi kullanıcı niyetini gösteren verilere dayanılarak web/mobil uygulamada gösterilen bannerlar aracılığıyla kişiselleştirilmiş öneriler sunar.

ZUBİZU çevrimiçi ve çevrimdışı kaynaklardan elde ettiği KVKK uyumlu verileri internet tabanlı platformlara entegre ederek reklamcılık yapabilmek için, ZUBİZU Oracle Bluekai Veri Yönetim Platform (DMP) uygulamasını kullanmaktadır.

ZUBİZU, çerezler ve/veya SDK yoluyla elde edilen bilgiler ile müşterilerini, kullandığı veri yönetim platformu (DMP) üzerinde çeşitli kategorilere ayırabilir. Veri yönetim platformları entegre edildikleri çevrimiçi sistemlerden akan verileri eşsiz betimleyiciler (örneğin; cihaz ID’si) ve çeşitli algoritmaları kullanarak anonimleştirmektedir. Aynı şekilde, çevrimdışı kaynaklardan entegre edilen veriler de uluslararası kabul gören şifreleme algoritmaları (SHA256 gibi) ile tutulmaktadır.


Çerez Yönetimi

İnternet tarayıcınızın çeşidine göre aşağıdaki adımları izleyerek, çerezler hakkında bilgi edinip, izin verme veya reddetme hakkınızı kullanabilirsiniz:

Google Chrome: Browser’ınızın “adres bölümünde” yer alan, “kilit işareti” veya “i” harfini tıklayarak, “Cookie” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya bloke edebilirsiniz.

İnternet Explorer: Browser’ınızın sağ üst köşesinde yer alan “Tool” veya “Araçlar” Bölümünden “Güvenlik” sekmesini tıklayın ve “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerez yönetimizi gerçekleştirin.

Mozilla Firefox: Browser’ınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesini tıklayınız. “Seçenekler” görselini tıklayarak “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerez yönetiminizi yapınız.

Diğer browserlar için de (opera, microsoft edge gibi), ilgili browser’ın yardım veya destek sayfalarını inceleyebilirsiniz.

Safari: Telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip, “Gizlilik ve Güvenlik” Bölümünden tüm çerez yönetiminizi sağlayabilirsiniz.

Yukarıdaki seçeneklerin yanısıra; tüm çerezler hakkında bilgi sahibi olmak ve çerez yönetimi için:

- www.allaboutcookies.org,

- “www.youronlinechoices.eu” adresini ziyaret edebilirsiniz, veya

- “Privacy Badger” uygulamasını kullanabilirsiniz (https://www.eff.org/tr/privacybadger)

- Mobil uygulamalarda çerez veya SDK yönetimi için cihazınızın Gizlilik veya Ayarlar Bölümünde yer alan yönlendirmeleri takip edebilir veya Lumen Privacy Monitor’ü (https://haystack.mobi/) telefonunuza indirerek kullanabilirsiniz.

Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini, mobil uygulamayı ve mobil sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin, mobil uygulamanın ve mobil sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir. Mobil uygulamada söz konusu durum değişkenlik gösterebilmektedir.

ZUBİZU’nun web sitesinde, mobil sitesinde ve mobil uygulamasında yer alan çerezlere ilişkin bilgiler aşağıdaki tablolarda yer almaktadır:

Cookie Service Provider

Cookie İsmi

Cookie Amacı

Cookie Tipi

Cookie Süresi

Bluekai

IDFA

Apple cihaz tanımı ve takibi için kullanılır.

Üçüncü Taraf Çerez

max 30 gün

Bluekai

ADID

Android cihaz tanımı ve takibi için kullanılır.

Üçüncü Taraf Çerez

max 30 gün

Bluekai

BlueKai Statistical ID

Mobil web browser tanımı ve takibi için kullanılır.

Üçüncü Taraf Çerez

max 30 gün

Bluekai

Bluekai Mobile Cookie ID

Mobil web browser tanımı ve takibi için kullanılır.

Üçüncü Taraf Çerez

max 30 gün

Bluekai

bku

Web browser tanımı ve takibi için kullanılır.

Üçüncü Taraf Çerez

max 30 gün

Bluekai

bkdc

Web browser tanımı ve takibi için kullanılır.

Üçüncü Taraf Çerez

max 30 gün

adjust

DMSID
SegmentID
SegmentName
android_id
gps_adid
idfa
idfv
pages
adid

ZUBİZU kullanıcısının tanımlanabilmesi için kullanılır.

Üçüncü Taraf Çerez

Sürekli

Criteo

DMSID
SegmentID
pages

ZUBİZU kullanıcısının tanımlanabilmesi için kullanılır.

Üçüncü Taraf Çerez

Sürekli

MallIQ

DMS ID
Session ID

ZUBİZU kullanıcısının lokasyonunun tanımlanabilmesi için kullanılır.

Üçüncü Taraf Çerez

Sürekli

Google

1P_JAR

Sitenin istatistiki verilerini, dönüşüm sayılarını almak için kullanılır.

Üçüncü Taraf Çerez

1 ay

Google

AID

Google advertising ID

Üçüncü Taraf Çerez

9 ay

Google

APISID

Google kullanıcı ve google maps bilgilerini barındırır.

Üçüncü Taraf Çerez

2 yıl

Google

CONSENT

Anonim kullanıcıyı ayırt etmek ve reklamların verimliliğini ölçmek için kullanılır.

Üçüncü Taraf Çerez

Max 2 yıl

Google

DSID

Google dfp reklam servisinin yüklediği çerezdir.

Üçüncü Taraf Çerez

1 gün

Google

G_ENABLED_IDPS

Google ile log-in olunmasını sağlar.

Üçüncü Taraf Çerez

Sürekli

Google

HSID

Sayfalar arasında giderken giriş bilgilerini hatırlar. Google'ın sisteminde, bu iki çerez, belirli bir "oturum" veya "oturum açma" yı benzersiz şekilde tanımlar (yalnızca Google hesabı kullanılır ve oturum açar) ve yalnızca oturum açtığınız bilgisayarda saklanır. Böylece birden çok sayfaya erişilebilir.

Üçüncü Taraf Çerez

2 yıl

Google

IDE

Google dfp reklam servisinin yüklediği çerezdir.

Üçüncü Taraf Çerez

2 yıl

Google

NID

Google bu çerezi kullanıcının kendine özel ayarları varsa takip için kullanır. Başka bir sayfaya geçilince bu bilgiler ile kıyaslar ve anlar. (ör: dil, arama seçenekleri vs. gibi.)

Üçüncü Taraf Çerez

6 ay

Google

OGPC

Web browsing fonksiyonalitesini iyileştirir.

Üçüncü Taraf Çerez

1 ay

Google

SAPISID

Google kullanıcı ve google maps bilgilerini barındırır.

Üçüncü Taraf Çerez

2 yıl

Google

SID

Sayfalar arasında giderken giriş bilgilerini hatırlar. Google'ın sisteminde, bu iki çerez, belirli bir "oturum" veya "oturum açma" yı benzersiz şekilde tanımlar (yalnızca Google hesabı kullanılır ve oturum açar) ve yalnızca oturum açtığınız bilgisayarda saklanır. Böylece birden çok sayfaya erişilebilir.

Üçüncü Taraf Çerez

2 yıl

Google

SIDCC

Google kullanıcıların yetkisiz erişimi engellemek için güvenlik tanımlama bilgisini tanımlar.

Üçüncü Taraf Çerez

3 ay

Google

SSID

Google servisinin ile güvenli oturum açılmasını sağlar.

Üçüncü Taraf Çerez

2 yıl

Google

UULE

Anonim kullanıcı datasını toplar ve gösterilen reklamların etkili olup olmadığını ölçümler.

Üçüncü Taraf Çerez

Max 2 yıl

Google

__cfduid

Cloudflare ID

Üçüncü Taraf Çerez

1 yıl

Google

__gads

Reklamlarla olan etkileşimlerin ölçülmesi ve aynı reklamların çok fazla gösterilmemesi gibi amaçlarla kullanılır.

Üçüncü Taraf Çerez

2 yıl

Google

_ga

Kullanıcıları tekilleştirme işlemi için kullanılır.

Üçüncü Taraf Çerez

2 yıl

Google

_gac_UA-30192578-18

Kullanıcılar için kampanyalarla alakalı bilgiyi tutar. Google Analytics and AdWords ile linklendiğinde opt-out olunmadığı sürece AdWords website dönüşümü okunur.

Üçüncü Taraf Çerez

90 gün

Google

_gat

Analitik Çerezler

Üçüncü Taraf Çerez

Sonsuz

Google

_gid

Kullanıcıları tekilleştirme işlemi için kullanılır.

Üçüncü Taraf Çerez

1 yıl

Google

_ga

Analitik Çerezler

Üçüncü Taraf Çerez

2 yıl

Google

_gid

Analitik Çerezler

Üçüncü Taraf Çerez

24 saat

Google

_gat

Analitik Çerezler

Üçüncü Taraf Çerez

1 dakika

Google

_utma

Kullanıcıyı ve oturumunu ayırt etmek için kullanılır.

Üçüncü Taraf Çerez

2 yıl

Google

__utmt

Talepleri takip etmek için.

Üçüncü Taraf Çerez

10 dakika

Google

__utmb

Yeni oturum ile ziyaretleri ayırt edebilmek için kullanılır.

Üçüncü Taraf Çerez

30 dakika

Google

__utmc

Yeni oturum ile ziyaretleri ayırt edebilmek için kullanılır.

Üçüncü Taraf Çerez

Oturum sonlana kadar

Google

__utmz

Websiteye ulaşma sebebini yani kampanyadan veya reklamdan gelip gelmediğini ayırt eder.

Üçüncü Taraf Çerez

6 ay

Google

__utmv

Ziyaretçi düzeyinde özel değişken verilerini takip etmek için kullanılır.

Üçüncü Taraf Çerez

2 yıl

Facebook

datr

Facebook ağında sitenin beğenilme durumunu takip eder.

Üçüncü Taraf Çerez

2 yıl

Facebook

sb

Facebook ağında sitenin beğenilme durumunu takip eder.

Üçüncü Taraf Çerez

2 yıl

Facebook

fr

Facebook ağında sitenin beğenilme durumunu takip eder.

Üçüncü Taraf Çerez

Oturum süresi

Facebook

xs

Facebook ağında sitenin beğenilme durumunu takip eder.

Üçüncü Taraf Çerez

6 ay

Facebook

c_user

Facebook ağında sitenin beğenilme durumunu takip eder.

Üçüncü Taraf Çerez

Oturum süresi

Facebook

wd

Facebook pluginleri tarafından kullanıcının tanımlanabilmesi için kullanılır.

Üçüncü Taraf Çerez

6 ay

Visilabs

OM_OSS

Kullanıcının aramalarını takip eder.

Üçüncü Taraf Çerez

Sürekli

Visilabs

OM_cname

Kampanya ismini kaydeder.

Üçüncü Taraf Çerez

Sürekli

Visilabs

OM_cmedium

ZUBİZU uygulamasına yönlendiren kampanyalarla ilgili raporlama verilerini sağlayan parametrelerden biridir.

Üçüncü Taraf Çerez

Sürekli

Visilabs

OM_csource

ZUBİZU uygulamasına yönlendiren kampanyalarla ilgili raporlama verilerini sağlayan parametrelerden biridir.Kaynak, reklam sağlayıcılardır. Örnek: Google, Facebook

Üçüncü Taraf Çerez

Sürekli

Visilabs

OM_vseg1

Kullanıcı segmentini gösterir.

Üçüncü Taraf Çerez

Sürekli

Visilabs

OM_vseg2

Kullanıcı segmentini gösterir.

Üçüncü Taraf Çerez

Sürekli

Visilabs

OM_vseg3

Kullanıcı segmentini gösterir.

Üçüncü Taraf Çerez

Sürekli

Visilabs

OM_vseg4

Kullanıcı segmentini gösterir.

Üçüncü Taraf Çerez

Sürekli

Visilabs

OM_vseg5

Kullanıcı segmentini gösterir.

Üçüncü Taraf Çerez

Sürekli

Visilabs

OM_bd

Kullanıcı doğum gününü kaydeder.

Üçüncü Taraf Çerez

Sürekli

Visilabs

OM_gn

Kullanıcı cinsiyetini kaydeder.

Üçüncü Taraf Çerez

Sürekli

Visilabs

OM_loc

Kullanıcı lokasyonunu kaydeder.

Üçüncü Taraf Çerez

Sürekli

Visilabs

OM_pv

Uygulamada bakılan sayfaları takip eder.

Üçüncü Taraf Çerez

Sürekli

Visilabs

OM_lpvs

Uygulamada en son bakılan sayfaları takip eder.

Üçüncü Taraf Çerez

Sürekli

Visilabs

OM_q

Kullanıcı aramalarını kaydeder.

Üçüncü Taraf Çerez

Sürekli

Visilabs

OM_rDomain

Kullanıcının ZUBİZU websiteye veya uygulamaya hangi site aracılığıyla yönlendirildiğini tutan parametredir.

Üçüncü Taraf Çerez

2 yıl

Visilabs

OM_sys_TokenID

Kullanıcı tokenını kaydeder.

Üçüncü Taraf Çerez

Sürekli

Visilabs

OM_sys_AppID

Kullanıcı ID'sini kaydeder.

Üçüncü Taraf Çerez

Sürekli

Visilabs

VL_LastPVTimeForTD

Kullanıcının sayfalarda kalma süresini kaydeder.

Üçüncü Taraf Çerez

Session

Visilabs

VL_TotalDuration

Uygulamada toplam kalma süresini kaydeder.

Üçüncü Taraf Çerez

3 yıl

Visilabs

VL_FirstVisitTime

Kullanıcının uygulamaya ilk giriş zamanını kaydeder.

Üçüncü Taraf Çerez

2 yıl

Visilabs

VL_TotalPV

Kullanıcının toplam kaç sayfaya baktığını kaydeder.

Üçüncü Taraf Çerez

3 yıl

Visilabs

VL_PVCountInVisit

Ziyaret edilen sayfa sayısını kaydeder.

Üçüncü Taraf Çerez

Session

Visilabs

VL_VisitStartTime

Ziyaretin başlama zamanını kaydeder.

Üçüncü Taraf Çerez

Session

Visilabs

VL_TotalVisit

Uygulamaya kaç kere ziyaret yapıldığını kaydeder.

Üçüncü Taraf Çerez

3 yıl

Visilabs

VL_LastVisitTime

Uygulamaya en son ne zaman ziyaret yapıldığını kaydeder.

Üçüncü Taraf Çerez

3 yıl

Visilabs

VL_PreviousVisitTime

Kullanıcının bir önceki ziyaret zamanını kaydeder.

Üçüncü Taraf Çerez

Sürekli

Visilabs

VL_LastVisitResumes

Kullanıcının tekrar ziyaret zamanını kaydeder.

Üçüncü Taraf Çerez

Sürekli

Visilabs

VL_FirstReferrer

Kullanıcının ZUBİZU web siteye veya uygulamaya ilk olarak hangi site aracılığıyla yönlendirildiğini tutan parametredir.

Üçüncü Taraf Çerez

Sürekli

Visilabs

OfferMiner_ID

Cookie ID'sini kaydeder.

Üçüncü Taraf Çerez

2 yıl

Visilabs

_ExVID

Üyeliğini tamamlamış ziyaretçi ID'sinin tutulduğu parametredir.

Üçüncü Taraf Çerez

Sürekli

Visilabs

OM_INW

Kullanıcının yeni bir ziyaretçi olup olmadığını kontrol eder.

Üçüncü Taraf Çerez

2 yıl

Visilabs

OMB_New

Yeni ziyaretçiler (visitor) için ziyaret (visit) kontrolü yapar. 30dk dolduktan sonra o kullanıcı artık yeni visitor değildir.

Üçüncü Taraf Çerez

Sürekli

Visilabs

OM.3rd

Farklı alan adlarındaki sitelerdeki ziyaretçileri tekillestirmek için kullanılır.

Üçüncü Taraf Çerez

Sürekli

Güncelleme Tarihi: Nisan 2018